Μερικά οφέλη που προσφέρει ο καλός και ποιοτικός ύπνος

  • Όταν κοιμόμαστε καλά εφοδιάζουμε το σώμα μας με ενέργεια που χρειαζόμαστε την επόμενη ημέρα. Ενώ κοιμόμαστε, ο εγκέφαλος μας προετοιμάζεται για την επόμενη μέρα και αποθηκεύει τις χρήσιμες πληροφορίες που λάβαμε την προηγούμενη. Σύμφωνα με μελέτες, μια νύχτα καλού ύπνου βελτιώνει τη μάθηση και ενισχύει τις δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων, την προσοχή μας, τη λήψη αποφάσεων και τη δημιουργικότητά μας. Μειώνεται ο κίνδυνος ανάπτυξης σακχαρώδη διαβήτη.
  • Επίσης ο καλός ύπνος προφυλάσσει γενικότερα την υγεία μας, καθώς κατά τη διάρκεια του ύπνου διατηρείτε η αρτηριακή πίεση και ο καρδιακός ρυθμός σε χαμηλά επίπεδα, καθώς εμπλέκεται στην επούλωση και επιδιόρθωση των αιμοφόρων αγγείων και της καρδιάς, διατηρεί την ισορροπία των ορμονών και συμβάλλει στην ανάπλαση των ιστών.
  • Ένα ακόμη όφελος του σωστού ύπνου είναι ότι όταν κοιμόμαστε ρυθμίζεται το βάρος και ο μεταβολισμός μας και αντικαθίστανται τα παλιά κύτταρα με νέα, συμβάλλοντας στην αντιγήρανση και την ομορφιά.
  • Τέλος ο ύπνος βοηθά όλους μας στο να ξεχάσουμε μία κακή και δύσκολη ημέρα και να προχωρήσουμε διασφαλίζοντας την συναισθηματική μας υγεία και ευεξία.

 

Απολαμβάνοντας ένα ποιοτικό ύπνο αυξάνουμε τις πιθανότητες να έχουμε μια υγιή, δραστήρια ζωή, γεμάτη ευεξία.

Η σωστή επιλογή του στρώματος είναι ίσως ο σημαντικότερος παράγοντας για να εξασφαλίσουμε έναν καλό ύπνο. Θα πρέπει να επιλέξουμε το στρώμα και εκείνα τα προϊόντα ύπνου που ικανοποιούν τις δικές μας ανάγκες και ταιριάζουν στον τρόπο ζωής μας.

zoi_apazidiΜερικά οφέλη που προσφέρει ο καλός και ποιοτικός ύπνος