4 βασικοί τρόποι για να καθαρίσω το στρώμα μου;

Το στρώμα είναι ο μέρος στο οποίο περνάμε το 1/3 της ημέρας μας. Είναι το κλειδί για έναν ονειρεμένο ύπνο, ωστόσο μπορεί να αποτελέσει και πηγή μικροβίων.

Το ότι αλλάζουμε τακτικά σεντόνια στο κρεβάτι, δεν αρκεί για να εξασφαλίζουμε την καλύτερη δυνατή υγιεινή του. Χρειάζεται και το στρώμα καθάρισμα και μάλιστα με συγκεκριμένο τρόπο. Δείτε μερικούς τρόπους για να καθαρίζετε το στρώμα σας.

4 τρόποι καθαρισμού στρώματος:

Mε ηλεκτρική σκούπα

Το σκούπισμα με την ηλεκτρική σκούπα είναι ό,τι καλύτερο μπορείτε να κάνετε σε εβδομαδιαία βάση. Ξεκινάτε από το πάνω μέρος του στρώματος και συνεχίζετε στα πλαϊνά και στις γωνίες κατεβαίνοντας σταδιακά προς τα κάτω. Καλό είναι μία στο τόσο να γυρίζετε το στρώμα από την ανάποδη πλευρά.

Με μαγειρική σόδα

Αν θέλετε να καθαρίζετε πιο βαθιά το στρώμα, τότε χρησιμοποιείτε μαγειρική σόδα. Πασπαλίστε στο στρώμα μαγειρική σόδα και τρίψτε τη σε αυτό με μια χοντρή βούρτσα. Αφήστε την για 10 λεπτά προκειμένου να απορροφήσει τις μυρωδιές και στη συνέχεια αφαιρέσετε την. Μπορείτε να βάλετε μέσα στην σόδα και λίγες σταγόνες από αιθέρια έλαια για περισσότερο άρωμα. Όταν τελειώσετε με το τρίψιμο, σκουπίστε το στρώμα με την ηλεκτρική σκούπα για να μην μείνουν υπολείμματα.

 

Τακτικό γύρισμα από όλες τις πλευρές

Μην ξεχνάτε πως είναι απαραίτητο να γυρνάτε το στρώμα από την ανάποδη πλευρά τουλάχιστον μια φορά το μήνα έτσι ώστε να πιέζονται ομοιόμορφα όλα τα υλικά του στρώματος και από τις δύο πλευρές. Με αυτό τον τρόπο βοηθάτε ώστε το στρώμα σας να έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

Ένα βαμβακερό ή αδιάβροχο κάλυμμα

Είναι καλό να χρησιμοποιείτε πάντα εκτός από το σεντόνι και ένα βαμβακερό κάλυμμα ή αδιάβροχο σε περιπτώσεις που έχετε μικρά παιδιά ή ασθενείς και υπάρχει θέμα με ακράτεια. Με αυτό τον τρόπο θα διατηρήσετε το στρώμα σας σε όσο το δυνατόν καλύτερη κατάσταση.

Ακάρεα

Όσον αφορά τα ακάρεα ο καλύτερος τρόπος για να προστατευτείτε είναι να πλένετε τακτικά και σε υψηλές θερμοκρασίες τα σεντόνια και τα καλύμματα καθώς έρχονται σε άμεση επαφή με το σώμα. Επιπλέον είναι σημαντικό να τα σιδερώνετε όχι μόνο για την καλή εμφάνιση αλλά και για την σωστή υγιεινή. Εκτός από αυτό είναι απαραίτητο 3-4 φορές το χρόνο να βγάζετε το στρώμα στο μπαλκόνι να το αερίζεται και να το εκθέτεται στον ήλιο, καθώς τα ακάρεα είναι ευαίσθητα στην υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου.

 

admin4 βασικοί τρόποι για να καθαρίσω το στρώμα μου;