Ανατομικά και ορθοπεδικά στρώματα

Ανατομικά και ορθοπεδικά στρώματα

Ο ύπνος είναι πολύτιμος για την υγεία μας. Το σωστό στρώμα αποτελεί μια σημαντική επένδυση, αφού παίζει πρωταρχικό ρόλο και επηρεάζει άμεσα την ψυχική, πνευματική και φυσικά τη σωματική μας υγεία. Επομένως είναι σημαντική η επιλογή του σωστού στρώματος. Ο ύπνος είναι η Τρίτη βασικότερη ανάγκη του ανθρώπου μετά το φαγητό και το νερό, αφού ο καθένας μας περνάει καθημερινά περισσότερες από 6-8 ώρες ξαπλωμένος.

Για να ξεκουραστεί ένας άνθρωπος κατά τη διάρκεια του ύπνου δεν πρέπει τα σώμα του να δέχεται πιέσεις και να μην αλλοιώνεται το φυσικό του σχήμα.

Σύμφωνα λοιπόν με τα παραπάνω ποιο είναι το κατάλληλο στρώμα; Το ορθοπεδικό η το ανατομικό;

Ορθοπεδικό στρώμα

Τα ορθοπεδικά στρώματα είναι πιο σκληρά στρώματα. Κατασκευάζονται κατά κύριο λόγο από ελατήρια κλασικού τύπου bonnel springs ή από αφρώδες υλικό. Το χαρακτηριστικό των ορθοπεδικών στρωμάτων είναι ότι υποστηρίζουν το σώμα και την σπονδυλική στήλη ώστε να μην κυρτώνει.

 

 

Ανατομικά στρώματα

Τα ανατομικά στρώματα κατασκευάζονται κυρίως με ελατήρια ανεξάρτητης ανάρτησης pocket springs, με latex ή αφρό μνήμης memory foam. Το κύριο χαρακτηριστικό τους είναι ότι παίρνουν την κλίση του σώματος και η αίσθηση τους κυμαίνεται από ημίσκληρα έως μαλακά. Τα ανεξάρτητα ελατήρια δημιουργούν πολλαπλά σημεία στήριξης με αποτέλεσμα να αγκαλιάζουν καλύτερα τις καμπύλες του σώματος και να μην δημιουργούν κενά ανάμεσα στη μέση και στο στρώμα. Σε συνδυασμό με το latex και το memory foam χαρίζουν μια απαλή αίσθηση και βοηθούν στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος.

Επειδή οι ανάγκες αλλά και οι προτιμήσεις κάθε ανθρώπου διαφέρουν, το σωστό στρώμα δεν είναι το ίδιο για όλους. Σε γενικές γραμμές πάντως μπορούμε να πούμε ότι πρέπει να βοηθά στην ευθυγράμμιση και στήριξη της σπονδυλικής στήλης και του κεφαλιού και να απορροφά τις πιέσεις των ώμων, ποδιών και της λεκάνης.

zoi_apazidiΑνατομικά και ορθοπεδικά στρώματα