Υλικά

Η Βιοτεχνία στρωμάτων ΗΛΙΟΣΤΡΩΜ, χρησιμοποιεί υλικά ανθεκτικά στον χρόνο.

Απο την πολυετή εμπειρία μας έχουμε επιτεύξει την κατάλληλη επιλογή των υλικών για να παρέχουμε έναν ξεκούραστο και απολαυστικό ύπνο. 

Υλικό Memory 

Ο Visco elastic–Memory αφρός είναι γεννημένος στη NASA και έχει εφαρμοστεί σε πολλά πεδία της διαστημικής έρευνας.

Έχει την μοναδική ιδιότητα να αντιδρά ανάλογα με το βαθμό πίεσης που δέχεται από τα σώματα κατά τη διάρκεια του ύπνου και να προσαρμόζεται ανάλογα, αγκαλιάζοντας όλες τις καμπύλες του σώματος.

Επιπλέον απορροφά 100% την υγρασία και έτσι δίνει την καλύτερη δυνατόν εφίδρωση. Με τον ειδικό αφροελαστικό πυρήνα που διαθέτει, προσφέρει τέλεια στήριξη χωρίς να δημιουργεί σημεία πίεσης στο σώμα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την καλύτερη κυκλοφορία του αίματος. Αναγνωρίζει το σχήμα του σώματος και προσαρμόζεται ανάλογα, παρέχοντας την καλύτερη στήριξη στην σπονδυλική στήλη.

Τα στρώματα τα οποία παράγονται από Viscoelastic–Memory αφρό θεωρούνται από τα πιο ανατομικά προϊόντα.

 • Ανατομικό Προιόν
 • Προσαρμόσιμο στο σώμα
 • Κατά της εφίδρωσης

Υλικό Latex 

Yλικό το οποίο προέρχεται από επεξεργασία του εκχυλίσματος του καουτσουκόδεντρου. Έχει την ιδιότητα να “αγκαλιάζει” τέλεια το σώμα. Λόγω των κυψελών που έχει, επιτρέπει τον αερισμό του εσωτερικού του στρώματος.

Το latex είναι από τη φύση του ένα υλικό υποαλλεργικό, αντιμικροβιακό και αντιβακτηριακό ενώ προσφέρει απόλυτη ευεξία και χαλάρωση. Το φυσικό latex “αναπνέει” και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μετακινεί την υγρασία του σώματος και να κρατάει τον άνθρωπο ζεστό το χειμώνα και δροσερό το καλοκαίρι. Με το υλικό αυτό κατασκευάζονται ανατομικά στρώματα.

 • Φυσικό Προιόν
 • Υποαλεργικό
 •  Αντιβακτηριακό

FOAM ECO VHR

Aφρός από πολυουρεθάνη και οικολογική πολυόλη. Το υλικό αυτό είναι υψηλής αντοχής και ποιότητας. Είναι εξαιρετικά ανθεκτικό, με εξαιρετική πυκνότητα. Χρησιμοποιείται και σε στρώματα με ελατήριο στα οποία προσφέρει μεγαλύτερη ανθεκτικότητα και στήριξη, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε στρώματα που περιέχουν μόνο το υλικό αυτό. Τα στρώματα αυτά είναι ορθοπεδικά και είναι πολύ μεγάλης αντοχής.

 •  Ανθεκτικό Υλικό

Υλικό Βαμβακερός τάπητας

O τάπητας είναι ένα προϊόν από πεπιεσμένο βαμβάκι. Yφίσταται ειδική επεξεργασία αποστείρωσης και σκλήρυνσης σε υψηλές θερμοκρασίες. Είναι ένα υγιεινό και ανθεκτικό υλικό που λειτουργεί ως προστατευτικό μεταξύ των ελατηρίων και των υπόλοιπων υλικών του στρώματος.

 • Φυσικό Προιόν
 •  Προσαρμόζεται στην θερμοκρασία

Υλικό Βαμβακερή Βάτα

Από την ονομασία και μόνο καταλαβαίνουμε ότι είναι φυσικό προϊόν από 100% βαμβάκι. Έχει την ιδιότητα να προσαρμόζεται στη θερμοκρασία του σώματος και να μην εγκλωβίζει την υγρασία. Επιπλέον επιτρέπει στο στρώμα να αερίζεται προσφέροντας μια δροσερή αίσθηση το καλοκαίρι.

 • Φυσικό Προιόν
 •  Προσαρμόζεται στην θερμοκρασία

Υλικό Polycoton Βάτα

Υλικό μεγάλης ελαστικότητας, το οποίο χαρακτηρίζεται για την ανθεκτικότητα και την ευκαμψία του. Είναι υγιεινό και απόλυτα ανατομικό. Λόγω του σωστού αερισμού του δεν επιτρέπει την ανάπτυξη μικροβίων.

 • Φυσικό Προιόν
 •  Προσαρμόζεται στην θερμοκρασία

Υλικό Cocolatex

Φυσικό προϊόν το οποίο προέρχεται από τις ίνες του εξωτερικού φλοιού της καρύδας. Είναι εμποτισμένο με φυσικό latex. Στην κατασκευή των στρωμάτων, τοποθετείται ακριβώς πάνω από τα ελατήρια, δημιουργώντας έτσι μια προστατευτική στρώση για τα υπόλοιπα υλικά. Ταυτόχρονα επιτρέπει τον σωστό αερισμό του εσωτερικού των στρωμάτων.

 • Φυσικό Προιόν
 • Προστατεύει το εσωτερικό των στρωμάτων

Υλικό Ελατήριο Bonell

Το κλασικό ελατήριο φτιαγμένο από ευρωπαϊκό ανοξείδωτο ατσάλι σε διαφορετικά πάχη, διάμετρο και πυκνότητα δίνει μεγάλη αντοχή και ελαστικότητα στα στρώματα. Είναι σπειροειδές με μεταβαλλόμενη διάμετρο από το κέντρο προς τα άκρα. Το ορθοπεδικό στρώμα το έχει ως βάση με αποτέλεσμα να εξασφαλίζει τη σωστή στήριξη της σπονδυλικής στήλης.

 • Αντοχή
 • Ελαστικότητα

Υλικό Pocket Springs

Τα ανεξάρτητα ελατήρια είναι η εξέλιξη των παραδοσιακών ελατηρίων. Όλα τα ελατήρια λειτουργούν ανεξάρτητα το ένα από το άλλο, έτσι ώστε το στρώμα να προσαρμόζεται τέλεια στο σχήμα του σώματος, δημιουργώντας ανατομική υποστήριξη.

Η ειδική διαδικασία για τη σύνδεση των ελατηρίων εξασφαλίζει αθόρυβη λειτουργία, τη συνοχή και την ανεξαρτησία μεταξύ τους. Αντιδρά αυτόνομα στην πίεση. Η επιφάνεια στήριξης είναι ιδιαίτερα άνετη, κάμπτεται μόνο στα σημεία στα οποία ωθείται, έχει την ικανότητα να αγκαλιάζει τις καμπύλες του ανθρώπινου σώματος.

 • Αντοχή
 • Ελαστικότητα

Ύφασμα Aloe vera

Η ειδική επεξεργασία των υφασμάτων με aloe vera τα ενυδατώνει δίνοντας τους πιο μαλακή υφή, με αποτέλεσμα όταν κοιμάστε να έχετε μια υπέροχη αίσθηση απαλότητας.

  Ύφασμα Organic cotton

  Ύφασμα φτιαγμένο από οργανικό βαμβάκι. Το ύφασμα αυτό έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες. Λόγω της βαμβακερής του σύνθεσης επιτρέπει τον σωστό αερισμό του στρώματος και εμποδίζει την ανάπτυξη μικροοργανισμών στο εσωτερικό του.

   adminΥλικά