Τι στρώμα να πάρω για το παιδί μου;

Αν έχει έρθει η ώρα να αλλάξετε το στρώμα του παιδιού σας πρέπει να σκεφτείτε ότι η παιδική και η βρεφική ηλικία είναι η περίοδος στην οποία οι ανάγκες του παιδιού για ύπνο είναι μεγαλύτερες από οποιαδήποτε άλλη φάση της ζωής του. Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν το στρώμα του παιδιού  να είναι από καλής ποιότητας υλικά, που να διασφαλίζουν την ποιότητα του ύπνου και την υγεία του.

imagesz

Οι ειδικοί ισχυρίζονται ότι για τα παιδιά θα πρέπει να επιλέγουμε στρώμα μέτριας σκληρότητας. Τα μαλακά στρώματα δυσκολεύουν τις κινήσεις των παιδιών, καθότι βουλιάζουν μέσα τους, ενώ τα σκληρά είναι άβολα. Είναι σημαντικό το στρώμα να προσφέρει  την κατάλληλη υποστήριξη στη σπονδυλική στήλη και στο σωματάκι του παιδιού σας.

Τα παιδικά στρώματα είναι φτιαγμένα με υλικά ανάλογα με αυτά των ενηλίκων. Μπορούμε να επιλέξουμε ένα στρώμα με ελατήρια bonnel, με ανεξάρτητα ελατήρια ή με σκέτο λάτεξ.

Τα στρώματα με ελατήρια bonnel έχουν αποδείξει ότι μπορούν να προσφέρουν την κατάλληλη στήριξη στη σπονδυλική στήλη, ενώ σε συνδυασμό με τα κατάλληλα υλικά, αγκαλιάζουν το σώμα ώστε η πίεση που ασκείται στα διάφορα σημεία να είναι ομοιόμορφη. Πάνω από τα ελατήρια τοποθετούνται υλικά, όπως βαμβακερές βάτες, βάτες polycotton και αφρώδη υλικά. Ανάλογα με τα υλικά που τοποθετούνται πάνω από τα ελατήρια προκύπτουν και οι διαφορετικές ποιότητες στρωμάτων.

Αν πάλι θα θέλατε ένα πιο μαλακό στρώμα για το παιδί σας θα πρέπει να επιλέξετε ένα στρώμα με ελατήρια ανεξάρτητης ανάρτησης. Τα ελατήρια pocket springs, είναι νέας τεχνολογίας ανεξάρτητα ελατήρια τα οποία δεν είναι ενωμένα μεταξύ τους, αλλά σε σειρές μέσα σε υφασμάτινες θήκες. Είναι πιο εύπλαστα και ανταποκρίνονται ευκολότερα στις κινήσεις του σώματός.
Η πίεση που δέχεται η πλάτη διαφέρει από σημείο σε σημείο και είναι ανάλογη με τη δύναμη της πίεσης του σώματός προς το στρώμα, προσφέροντας περισσότερη άνεση στον ύπνο.

pillow_fight-645x429

Τέλος αν δεν θέλετε καθόλου ελατήρια στο στρώμα του παιδιού σας μπορείτε να επιλέξετε ένα στρώμα με σκέτο λάτεξ. Το βασικό υλικό του είναι το καουτσούκ, του οποίου η κυψελωτή επιφάνεια βοηθάει απόλυτα στον σωστό αερισμό και προσφέρει ιδανική ελαστικότητα.  Έχει την μοναδική δυνατότητα να προσαρμόζεται στους μύες του σώματος και να διευκολύνει την σωστή κυκλοφορία του αίματος σε όλα τα σημεία.  Χάρη στην ιδιαίτερη δομή και την υψηλή πυκνότητα των εσωτερικών επιπέδων, τα στρώματα από λάτεξ επιτρέπουν στο σώμα να διατηρεί μία ξεκούραστη θέση σε κάθε περίσταση. Η εσωτερική του δομή είναι απόλυτα εγγυημένη.

Η ΗΛΙΟΣΤΡΩΜ μετά από πολυετή εμπειρία στον χώρο των στρωμάτων μπορεί να σας προσφέρει το κατάλληλο στρώμα για το παιδί σας, φτιαγμένο αποό 100% οικολογικά υλικά.

 

zoi_apazidiΤι στρώμα να πάρω για το παιδί μου;