Τι είναι ορθοπεδικό και τι ανατομικό στρώμα.

Τα ορθοπεδικά στρώματα είναι κατά κύριο λόγο αυτά που στο εσωτερικό τους αποτελούνται από ελατήρια bonnel springs ή από σκληρό αφρώδες υλικό. Είναι πιο σκληρά στρώματα, κρατάνε την σπονδυλική στήλη σε ευθεία θέση και δεν επιτρέπουν το σώμα να κυρτώνει.

Τα ανατομικά στρώματα είναι πιο μαλακά και αγκαλιάζουν τις καμπύλες του σώματος. Είναι κατασκευασμένα με ελατήρια ανεξάρτητης ανάρτησης pocket springs, με latex, η memory foam.  Τα στρώματα με ελατήρια ανεξάρτητης ανάρτησης παρέχουν σωστή στήριξη και απορρόφηση των κραδασμών. Το κάθε ελατήριο βρίσκεται σε δική του υφασμάτινη θήκη και λειτουργεί ξεχωριστά από τα υπόλοιπα.

Το latex είναι ένα υλικό που έχει την ιδιότητα να “αγκαλιάζει” τέλεια το σώμα. Λόγω των κυψελών που έχει, επιτρέπει τον αερισμό του εσωτερικού του στρώματος. Τα ανατομικά στρώματα ασκούν διαφορετική αντίσταση στο σώμα προσφέροντας μεγαλύτερη άνεση στον ύπνο. Κατασκευάζεται εξ ολοκλήρου από φυσικά υλικά. Το βασικό του συστατικό είναι το εκχύλισμα καουτσούκ, του οποίου η κυψελωτή επιφάνεια βοηθάει απόλυτα στον σωστό αερισμό του στρώματος και προσφέρει ιδανική ελστικότητα.

Τέλος τα στρώματα που παράγονται από Visco elastic –Memory αφρό θεωρούνται από τα πιο ανατομικά προϊόντα, καθώς έχουν την δυνατότητα να διασκορπούν ομοιόμορφα την πίεση του σωματικού βάρους του κάθε ανθρώπου και να παίρνουν το σχήμα του σώματος του. Ο Memory αφρός έχει σχεδιαστεί από τη NASA και έχει εφαρμοστεί σε πολλά πεδία της διαστημικής έρευνας, καθώς είναι ένα υλικό το οποίο απορροφά τους κραδασμούς. Επίσης αντιδρά στην θερμοκρασία και το υλικό γίνεται μαλακότερο όταν έρχεται σε επαφή με τα πιο ζεστα μέρη του σώματος, ενώ παραμένει αναλλοίωτο σε όλα τα υπόλοιπα.

zoi_apazidiΤι είναι ορθοπεδικό και τι ανατομικό στρώμα.